POP/IMAP sähköpostitilin asentaminen ja poistaminen ThunderBird

Kuvalliset ohjeet:

1. Valitse “Skip this and use my existing email”:

2. Valitse Accounts kohdasta Create new account alta Email:

3. Täytä kentät omilla tiedoillasi, paina “Continue”:

4. Automaattisesti haetut asetukset ovat väärin, joten paina ”Manual config” nappia.

Voit valita myös IMAP tai POP3 palvelinlajin. IMAP säilyttää viestit palvelimella, POP3 tietokoneella.

POP3 palvelinlajissa saapuvan postin palvelimen portti on 995.

IMAP palvelinlajissa saapuvan postin palvelimen portti on 993.

5. Korjaa palvelinasetukset ja paina ”Re-test” nappia.

6. Mozilla Thunderbird päivittää antamasi asetukset sähköpostitiliisi, tämän jälkeen paina ”Done” –nappia:

7. Sähköpostitilisi on käytössäsi. Tarvittaessa voit painaa ”Get Messages” –nappia nähdäksesi viestisi.

8. Asetuksista voit säätää tiliasetuksiasi:

9. Napsauta omaa sähköpostiosoitettasi Inbox-laatikon yläpuolelta ja valitse sitten View settings for this account.

Tämän jälkeen esim. Server Settings kohdasta voit valita kuinka kauan POP3 palvelinlajissa sähköpostiviestien kopiot säilyvät palvelimella:

POP/IMAP sähköpostitilin poistaminen Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelmasta:

1. Alimpana on pudotusvalikko Account Actions, saat sen auki painamalla pientä kolmiota. Valitse alin vaihtoehto ”Remove Account”:

2. Paina sähköpostiosoitettasi Inbox-laatikon yläpuolelta:

3. Avaa Account settings:

4. Vahvista valintasi painamalla ”OK”:

Sähköpostitilisi on poistunut Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelmasta: