2. Turvakopion käyttöönotto

Tietokoneen oikeaan alanurkkaan ilmestyy Backup Monitor ilmoitus. Apply tekstiä napsauttamalla voit valita tekeekö ohjelma turvakopion koko tietokoneesta (Entire machine to Cloud) vaiko vain tietyt osiot (Custom plan).

Suosittelemme valitsemaan Custom plan.

Jos et näe näytön oikeassa alanurkassa kyseistä ilmoitusta, saat valinnat esiin napsauttamalla pientä kolmiota ja sitten Backup Monitor kuvaketta:

Voit valita turvakopioitavat kohteet. What to back up > Entire machine alta avautuu pudotusvalikko josta voit tehdä tarkemmat valinnat turvakopioitavista kohteista.

Tyypillisesti tärkein turvakopioitava data sijaitsee käyttäjän Tiedostot (Documents) kirjastossa.

Tee turvakopoio suunnitelma Tiedostot (Documents kirjastosta valitsemalla ensin pudotusvalikosta Files/folders vaihtoehto.

(HUOM! Jos valitset Entire machine, kaikki tietokoneella oleva turvakopioidaan mutta tällä vaihtoehdolla tulet tarvitsemaan huomattavan paljon levytilaa turvakopiopalvelusta.)

Napsauta Items to back up ja valitse pudotusvalikosta vaihtoehto Using policy rules (toimintaperiaatteiden mukaisesti).

Tämä on kuitenkin yksinkertaisin tapa luoda turvakopiosuunnitelma Tiedostot kirjastosta.

Tarkempia ohjeita turvakopioon valittavasta datasta löydät tarvittaessa artikkelista Varmuuskopioihin valittava data.

HUOM! Toimintaperiaatteen mukainen sääntö tulee voimaan kaikille turvakopiotiliisi kuuluville tietokoneille. Jos mikään data jossakin tietokoneessa ei vastaa yhteenkään määriteltyyn sääntöön kun turvakopiointi käynnistyy, niin kyseisen tietokoneen turvakopiointi epäonnistuu.

Add rule alta valitse vaihtoehto All Profiles Folder ja napsauta OK.

Kun olet tehnyt valintasi ja napsauttanut ok, saat näkyviin listan turvakopio-
suunnitelmastasi.

HUOM kryptaus on suositeltavaa eli Encryption "On" asentoon.

Kun encryption on napsautettu "On" asentoon avautuu sivu jossa tulee määritellä turvakopion kryptauksen salasana.

HUOM! Jos unohdat turvakopion kryptauksen salasanan, ei turvakopion palautus onnistu mitenkään.

Voit valita kryptauksen algoritmin pudotusvalikosta. AES = Advanced Encryption Standard.

128 - AES algoritmi 128 bit avaimella.

192 - AES algoritmi 192 bit avaimella.

256 - AES algoritmi 256 bit avaimella.

Määriteltyäsi salasanan ja tehtyäsi algoritmivalinnan, napsauta ok.

Schedule kohdasta
voit valita milloin
haluat turva-
kopioinnin suorittaa.

Voit valita kuinka usein ja mihin kellonaikaan turvakopiointi tapahtuu. Kun olet tehnyt valintasi, napsauta Done.

Anna tekemällesi turvakopio-
suunnitelmalle jokin nimi ja napsauta ok.
Halutessasi voit suorittaa turvakopioinnin heti napsauttamalla Run now:
Jos haluat suorittaa ensimmäisen turvakopioinnin heti ja napsautat Run now, saat ilmoituksen turvakopioinnin onnistumisesta kun ohjelma on suorittanut turvakopioinnin.
Jatkossa turvakopiointi suoritetaan automaattisesti tekemiesi valintojen mukaisesti, kunhan tietokoneesi on päällä ja internetyhteys toimii.