Tiedoston salaaminen

Lataa ja asenna ilmainen 7zip ohjelma osoitteesta:
https://www.7-zip.org/download.html

HUOM! Valitse käyttöjärestelmäsi mukaisesti oikea versio.

Kun olet asentanut ohjelman, etsi sitten tiedosto jonka haluat suojata salasanalla ja napsauta salattavan tiedoston päältä hiiren oikealla napilla, valitse 7zip:

Valitse lisää pakettiin

Nimeä halutessasi paketti (kuvassa testi.zip)

Kaikki muut asetukset voivat olla oletuksia, paitsi nämä kohdat tulee tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa oikeiksi:

Pakkaus: zip

Suojaus

Syötä salasana ja napsauta OK.

Näin muodostuu salasanalla suojattu pakattu kansio.

Salasanalla suojatun pakatun kansion saat avattua napsauttamalla kansiota hiiren oikealla napilla ja valitsemalla pura kaikki:

Anna purkautua oletussijaintiin tai valitse Selaa-napista haluamasi sijainti ja napsauta sitten pura-nappia:

Kirjoita luomasi salasana:

Tiedostot avautuvat: